Tiktok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Tiktok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Tiktok hesap gizleme işlemini kullanarak kısa süre içinde hesabınızı herkese açık yapmak istemiyorsanız, rehberimizi kullanarak kolaylıkla yapın!


Tiktok, dünya çapında pek çok içerik üreticisinin kullandığı, basit video yapma yöntemiyle herkesin erişebileceği platformdur. Herhangi bir videoyu izlemeden önce insanların hesapları olmalıdır. Hesap oluşturmanız sayesinde diğer kullanıcıları takip edebilir veya takipçi kazanabilirsiniz.


Günümüzde gizliliğin korunumu, gelişmiş teknoloji sayesinde önemini arttırmıştır. Bu yüzden bazı kullanıcılar Tiktok hesap gizleme işleminin nasıl olduğunu merak etmektedir. Hesabını gizlemek isteyen veya bunu yapamadığında da Tiktok’tan çıkmak veya hesabını kapatmak zorunda kalmaktadır.


Tüm bu durumların önüne geçmek için adım adım “Tiktok hesap gizleme” yöntemlerine ihtiyacınız bulunmaktadır. Sizler için her adımı basitleştirdik  ve daha etkili hale getirdik. Böylelikle kısa süre içinde hesabınızı istemediğiniz kişilerden kolaylıkla gizleyebileceksiniz.


O halde sizleri sabırsızlandırmadan ‘Tiktok hesap gizleme işlemi nasıl yapılır’ detaylara birlikte göz atalım!


Tiktok Hesap Gizleme Nedir?


TikTok hesap gizleme işlemi, TikTok kullanıcılarının hesaplarını gizleyerek diğer kullanıcılara veya herkese açık olmayan içeriklerini koruma yöntemidir. Hesap gizleme işlemi sayesinde, hesabınızı herkese açık bir şekilde görüntülemek yerine, sadece onayladığınız takipçilere veya belirli bir kullanıcı grubuna açabilirsiniz.



Tiktok Hesap Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?


Tiktok hesap gizleme işlemi, Tiktok uygulamasının ayarlarını kullanarak yapılmaktadır. Herhangi bir harici üçüncü taraf araç kullanmadan bunu kısa süre içerisinde yapabilirsiniz. İşlem basittir ve süreklidir. İstediğiniz zaman ise ayarları tekrar geri alarak, hesabınızı geri alabilirsiniz.


Mobil uygulamayı kullanarak Android veya İOS cihazınızdan Tiktok hesap gizleme işlemi aşağıdaki gibi yapılmaktadır:


tiktok hesap gizleme android ve iphone

Öncelikle App Store veya Google Play Store üzerinden Tiktok uygulamasını cihazınıza kurun ve yükleyin.

Cihazınıza kurduğunuz Tiktok uygulamasını açın ve ‘Giriş Yap’ ekranına ulaşın.

Kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak veya doğrudan Google hesabınızla ulaşarak oturum açabilirsiniz.

Uygulama ana sayfaya yönlendirdiğinde en alt ve sağda bulunan ‘Profil’ simgesine bir kez dokunun.

Profil sayfanıza ulaştığınızda en yukarıda bulunan üç noktalı simgeye bir kez dokunun.

‘Ayarlar ve gizlilik’ ekranına ulaştığınızda ‘Gizlilik’ yazısına bir kez basın.

‘Keşfedilebilirlik’ yazısının hemen altında bulunan ‘Özel Hesap’ butonunu aktifleştirdiğinizde hesabınız gizliye alınacaktır.

Böylelikle sadece izin verdiğiniz kullanıcılara canlı yayın veya mesaj atma özelliğini kullanabileceksiniz.

Bilgisayarınızı kullanarak Tiktok hesap gizleme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları yerine getirin:


tiktok hesap gizleme bilgisayar

İlk olarak internet tarayıcınızı kullanarak ‘tiktok.com’ web adresini ziyaret edin.

Sayfanın en sağ köşesinde bulunan ‘Giriş Yap’ butonuna bir kez tıklayın.

E-posta adresinizi ve şifrenizi yazarak hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfa ekranına ulaşın.

‘Sizin İçin’ yazılı ekranın en sağ köşesinde bulunan ‘Profil’ resminize bir kez gelin.

Yan bir menü açıldığında ise ‘Ayarlar’ simgesine bir kez tıklayın.

Doğrudan ‘Hesabı Yönet’ sayfasına ulaştığınızda ‘Gizlilik’ başlığının hemen altında ‘Özel hesap’ kısmı görünür olacaktır.

‘Özel hesap’ butonunu aktifleştirdiğinizde Tiktok hesabınız gizliğe alınmış olacaktır.

Böylelikle arkadaşlarınızı veya dilediğiniz kişiyle özgürce konuşmanızın önü açılacaktır.



Tiktok Hesap Gizleme İşleminin Avantajları Nelerdir?


TikTok hesap gizleme işlemi, kullanıcıların hesaplarını gizleyerek profil bilgilerini ve yayınlarını genel olarak kamuya açık olmaktan korumalarını sağlar. 


Hesabınızı gizleyerek, sadece takipçilerinizin veya onayladığınız kişilerin içeriğinizi görmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde yalnızca istediğiniz kişilerin sizinle etkileşimde bulunmasına izin verirken, gizlilik ve mahremiyetinizi koruyabilirsiniz.


Tiktok hesabınızı gizlemenin bir avantajı, spam veya istenmeyen yorumlar, mesajlar veya takip isteklerinden kaçınmanızı sağlamasıdır. Kamuya açık hesaplar daha fazla etkileşim alabilir, ancak bunlar arasında olumsuz veya rahatsız edici etkileşimler de olabilmektedir.


Platformu kullandığınız süre boyunca hesabınızı gizlemek, sizin içeriğinizi kimlerin görebileceğine dair daha fazla kontrol sağlar. İstediğiniz takipçilerle bağlantı kurabilir, içeriğinizi onlarla paylaşabilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz. Bu da sizin hedef kitlenize odaklanmanızı ve daha anlamlı bir deneyim sağlamanızı kolaylaştırır.


Belirli bir topluluğa veya gruba özel içerik paylaşma imkanı sağlar. Örnek olarak iş veya hobilerle ilgili içeriklerinizi sadece ilgilenen kişilerle paylaşabilirsiniz. Bu şekilde belirli bir alanda uzmanlaşmış veya benzer ilgilere sahip insanlarla bağlantı kurabilirsiniz.


Hiç şüphesiz, Tikyok hesabınızı gizleyerek, gerçek kimliğinizi veya kişisel bilgilerinizi açıklamadan platformda anonim kalabilirsiniz. Özellikle sadece arkadaşlarınızla veya sevdiğiniz kişilerle konuşmak isterseniz, bu seçenek iyidir.