Instagram Keşfete Çıkma Taktikleri

Instagram Keşfete Çıkma Taktikleri

Yıllardır en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olarak gösterilen Instagram, şimdilerde pazar yeri hatta firmaların yer aldığı bir mecra olarak görülmektedir. Bu nedenle Instagram bünyesinde paylaşım yapmakta olan tüm kullanıcılar, daha yoğun kitlelere erişim sağlayarak satışlarını veya popülerliğini arttırmaya çalışmaktadır.

2022 yılı itibarıyla Instagram’da yüksek takipçi ve beğeni sayısına ulaşabilmek için yapılması gereken en önemli olay, Instagram keşfet bölümünde yer almaktır. Bu bölüm, kişilerin Instagram anasayfalarında gösterildiği için otomatik olarak milyonlarca kişiye erişim sağlamanız mümkün hale gelmektedir. İşte, Instagram keşfete çıkarak popülerlik kazanacağınız veya satış rakamlarınızı ikiye katlayacağınız o taktikler.

Paylaşımlarınızda İlk Yarım Saatte Yüksek Etkileşim Yakalamaya Çalışın!

Instagram keşfete çıkabilmek için kabul edilen gerçeklerden biri de paylaşımlardan yüksek etkileşim alabilmektir. Bu noktada uzmanlar, keşfete çıkartmak istediğiniz paylaşımlarda alacağınız etkileşimi ilk yarım saate yaymanız gerektiğini vurgulamaktadırlar. Instagram algoritması, kısa sürede yüksek sayıda beğeni ve yorum alan gönderilerin değerli olduğunu düşünerek onları milyonlarca kişinin önüne çıkartmaktadır.

İçerik Paylaşımlarınızdan Etkileşim Alabilmek İçin Paylaşım Saatinizi İyi Ayarlayın!

İçerik paylaşımları, keşfete düşebilmek için mutlaka etkileşim almak zorundadırlar. Bu durum, paylaşımların kaliteli olmalarının yanı sıra herkesin aktif olduğu saatlerde paylaşılmalarını da zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle keşfete çıkabilmek için mutlaka içerik paylaşımlarınızı kitlenizin aktif olduğu ve gönderilerinize etkileşim yaptığı saatlerde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Instagram’da Paylaşım Yaparken Sade ve Açıklayıcı Etiketler Kullanmayı Unutmayın!

Son aylarda Instagram platformu için etiket kullanımı gelmiş ve kullanıcılar, istedikleri etiket başlıkları altında ilgili gönderilere erişebilmeye başlamışlardır. Bu noktada gönderilerinizin keşfet alanlarında görülmesini istiyorsanız o gün popüler olan etiketleri anlaşılır ve sade bir dille yazmanız ve etiketlerle içeriğinizin ne ile alakalı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekmektedir.

Paylaşımlarınız Göz Alıcı ve Herkesin İlgisini Çekecek Tarzdan Olsun!

Instagram platformu, milyonlarca kişiyi bünyesinde barındırdığı için ilgi çekici ve kaliteli olmayan paylaşımları geri plana atmakla programlanmıştır. Bu nedenle keşfete çıkabilmek adına mutlaka yazı ve görsellerle ilgi çekici paylaşımlar hazırlanmalı ve her tarzdan insanın ilgisini çekecek paylaşımlar yapılmalıdır.