Markalar Açısından TikTok’un Faydaları Nelerdir?

Markalar Açısından TikTok’un Faydaları Nelerdir?

Markalar Açısından TikTok’un Faydaları Nelerdir?

Güncel dünyada en güncel ve öne çıkan platform TikTok. Kısa videolara dayanan Çin menşeili sosyal ağ, giderek çok daha fazla takipçi kazanıyor ve azar azar markaların da dikkatini çekiyor. Uygulamanın geçen dönemki indirme sayısı YouTube ve Snapchat'i geçti.


Bu sebeple sosyal ağlarda kendi imajınızı veya markanızın imajını oluşturmak istiyorsanız TikTok'a yatırıma yönelim yapmalısınız.


TikTok İle Diğer Sosyal Ağlar Arasındaki Fark Nedir?

Çok kolay bir şekilde TikTok; 15 ve 60 saniye arası kısa videolardan oluşan bir çevrimiçi sosyal ağ olarak açıklanabilir.  Birçok influencar,  Burada arka plana sesler ekleyerek içerikler oluşturuyor ve takipçileri ile paylaşarak devasa etkileşimler elde ediyor. Ayrıca; efektler, filtreler ve geçişler için birçok video düzenleme ve zenginleştirme seçeneği de bulunuyor ve ayrıca dublajlı videolar, bu çevrimiçi sosyal ağın ana fenomenlerinden birisi.


Bu çevrimiçi sosyal medya platformunun başarısını gören Instagram, kendi benzer özelliğini yarattı: Reels. Öyleyse neden markalar ve yatırımcılar tarafından bu kadar çok aşırı talep görüyor? Uygulamanın çevrimiçi aktif kullanıcı kitlesi, çok fazlası yeni nesilin bir parçası olan 800 milyon kullanıcıya ulaşıyor. Böylelikle TikTok'ta var olmak, pratikte Facebook kullanmayan ve ya az kullanan, uzun videolara veya eski stratejilere sabrı olmayan bir nesle ulaşmak anlamına geliyor.


30 yaşın altındaki bir yaş grubu tarafından çoğunlukla kabul gören bir çevrimiçi sosyal ağdır ve içerik oluşturmanın kolay olması da yine bu kitleyi büyüleyen unsurlar arasındadır.


TikTok'a Yatırım Yapmak Markanız İçin Avantajlı Mı?

Bu çevrimiçi  sosyal ağa yatırım yapmak, pazarlama stratejilerinde gençlerin ve yeni nesilin dikkatini çekmeyi hedefleyen markalar için çok büyük önem taşır. Ek olarak bu platform, giderek büyüyen bir sosyal ağdır. Ağ, pazarlama için kullanılması mümkün birçok fırsatı içerisinde bulundurmaktadır. Örneğin, viral pazarlama tamamiyle TikTok ile alakalıdır.


Düetler, tepki videoları veya komik montajlar TikTok'un başarılı içeriğinin bir parçası olduğundan, bazı trendlere yönelmek ve bunu markanızı veya ürününüzü tanıtmak için kullanmak oldukça kolaydır. Marka çıkartmaları oluşturmak mümkün olduğu için çok düşük yatırımla çok organik bir promosyon oluşturmak da münkün kılınır. Gerçekte bu durum, TikTok'un bir başka avantajı. İçerik üretimi, fikirlerde büyük prodüksiyonlardan daha fazla öneme sahiptir. Bu sebeple, bu çevrimiçi sosyal ağa uygun içerik üretmek için çok büyük miktarlarda yatırım yapmak gerekli değildir.


Eğer markanız için TikTok profilini yükseltmeye yönelik adımlar atmak istiyorsanız, SMM Panel hizmetleri ile tüm hedeflerinizi gerçekleştirebilmeniz mümkündür.