WhatsApp, sunduğu özelliklerle dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı olan en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarının başında yer almaktadır.
Mobil cihazlar için tasarlanan WhatsApp uygulaması, kullanıcıların mesajlaşma, görüntülü ve sesli arama, fotoğraf ve video paylaşma gibi birçok özelliği kullanmalarına olanak tanır. Uygulama WhatsApp Web adı verilen web sürümü ile kullanıcıların bilgisayarlarından da WhatsApp hesaplarına erişmelerini sağlar.
WhatsApp Web, kullanıcıların tarayıcıları üzerinden kolayca WhatsApp hesaplarına bağlanmalarına olanak tanır. Kullanıcılar, WhatsApp uygulamasında kullandıkları telefon numaralarını kullanarak WhatsApp Web'e giriş yapar. Bu sayede kullanıcılar WhatsApp hesaplarına bilgisayarlarından erişerek, mesajları okuma, yanıtlama, yeni mesajlar yazma ve medya dosyalarını paylaşma işlemlerini yapabilmektedir.
WhatsApp Web, özellikle iş hayatında yoğun bir şekilde kullanılan bir araçtır. Ofis çalışanları, WhatsApp Web'i kullanarak, iş arkadaşlarıyla hızlı bir şekilde iletişim kurmaktadır. WhatsApp Web sayesinde kullanıcılar bilgisayarlarından daha rahat bir şekilde mesaj yazar ve medya dosyalarını paylaşır. Bu da kullanıcılara iş hayatlarında zaman ve verimlilik açısından büyük bir avantaj sağlar.
İnsanların WhatsApp Web hakkında akıllarında takıldığı sorular bulunmaktadır. Bu sorular ‘WhatsApp Web Giriş’ veya ‘WhatsApp Web cihaz bağlama’ gibi konuların nasıl yapıldığı olabilmektedir. WhatsApp indirmek, giriş yapmak veya açmak ne kadar mümkün ise WhatsApp Web’den yanlışıkla çıkış yaptım sorunun çözümü de o derece mümkündür.
Listemizde WhatsApp Web nedir, nasıl kullanılır veya cihaz bağlama gibi detayların nasıl yapıldığına yer verdik. Böylelikle tek bir içerik ile sorununuz kaynağını endişe duymadan çözebileceksiniz. O halde hiçbir yerde olmayan WhatsApp Web hakkında tüm detaylara birlikte göz atalım!
WhatsApp Web Nedir?
WhatsApp Web, bilgisayar üzerinden WhatsApp uygulamasını kullanabildiğiniz benzersiz bir platformdur. Android veya İOS sürümünde öncelikle cihazınıza yüklemeniz var ardından kullanmanız gerekir. Ancak WhatsApp Web kullandığınızda cihazınıza herhangi bir dosya yüklemenize gerek kalmaz.
Düşünüldüğünde WhatsApp Web anlık mesajlaşma veya görüntülü sohbet için biçilmiş kaftandır. İş görüşmeleri veya bireysel toplantılarda Skype’dan sonra en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir. Yani kullanmak istediğinizde cihazınızda herhangi bir yük olmaması sorunsuz bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.
WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?
WhasApp Web nasıl kullanılır sorusu pek çok nedenden dolayı kullanıcıların akıllarında yer edinmiştir. Şöyle düşünün! Bir uygulama var ve hem tarayıcı, masaüstü ve mobil uygulamalarda sorunsuz çalışsın. Ayrıca telefon araması yaptığınız bile yurtdışı aramalar olması bile tamamen ücretsiz olsun. Peki nasıl kullanırsınız?
Görüntülü konuşma, anlık mesajlaşma, dosya gönderme veya sesli mesaj için WhatsApp, harika özelliğini gün yüzüne çıkarmıştır. Şirket 2009’da kurulduğundan bu yana WhatsApp Web’i 2016’ta yayınlanmıştır. Bir araştırmaya göre günümüzde 2 milyardan fazla kişinin WhatsApp Web kullandığı ortaya çıkmıştır.
Android ve iPhone telefonlarından vazgeçilmesi olan uygulama internet sayfasından da kolaylıkla erişmesiyle desteklenen tarayıcılar gün yüzüne çıkmıştır. WhatsApp Web için Firefox, Opera, Google Chrome, Microsoft Edge gibi internet tarayıcılarını kullanabilirsiniz.
WhatsApp Web nasıl kullanılır soruna yanıt olarak ise aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:
Öncelikle desteklenen tarayıcıların birini kullanın (Google Chrome, Microsof Edge, Opera, Firefox)
WhatsApp uygulamasının web adresine girin ve ana sayfasına ulaşın.
Cihazınızı bağlamak için de gerekli talimatları uygulayın ve sonrasında ise WhatsApp Web’i kullanmaya başlayın.
Not: Teknik detaylara inilmeden yüzeysel bir adımdan bahsedilmiştir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki WhatsApp Web girişi için başlığı mutlaka okuyun. Böylelikle en ince detaylara göre anlık mesajlaşma uygulamasını kullanabileceksiniz.
WhatsApp Web Telefon Uzaktayken Çalışır mı?
WhatsApp Web Telefon Uzaktayken Çalışır mı
WhatsApp Web internet üzerinde çalışmaya yarayan uygulamanın web sürümüdür. Kullanmak için uygulamayı cihazınıza bağlamanız gerekir. İnsanların akıllarında genelde şu soru oluşur: Telefonumu cihaza bağladım ancak uzakta da çalışır mı?
Cihaz bağlama işlemi var olan WhatsApp uygulamasından gerçekleştirilir. Yani herhangi bir Bluetooth veya USB bağlantısı söz konusu değildir. Cihaz bağlama işlemi herhangi bir yerden uzaktan çalışmak için yapılmıştır. Kısaca telefon uygulaması, WhatsApp Web’e bağlandığında özgürce istediğiniz yerden kullanabilirsiniz.
Ancak şunu unutmayın; cihazınıza bağlı olduğu sürece telefon uzaktan da olsa WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz. 2023’ün son güncellemelerinden sonra telefon kapalı olsa da kullanılabiliyor. Cihaz bağlama işlemi sona erdiğinde ise kullanmanız için tekrardan bağlamanız gerekecektir.
WhatsApp Web Telefon veya Tablette Çalışır mı?
WhatsApp indir içeriğinde bahsettiğimiz gibi uygulamayı cihazlarınıza indirmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Herhangi bir dosya yüklemek istemiyorsanız, WhatsApp Web kullanılır. Ancak Android ve iPhone’da etkin olarak kullanmanız için önerilmektedir.
İnsanların da akıllarında söyle bir soru beliriyor: ‘WhatsApp Web kullandığımızda telefonumda ve tabletimde çalışır mı?’
WhatsApp Web kullanmak istediğinizde tarayıcıya sahip olmanız gerekir. Mobil için de istediğiniz gibi Google, Opera tarayıcılarını yükleyebilirsiniz. Ancak iki tür tarayıcı bulunur: Mobil tarayıcı ve Web tarayıcısı. Bu yüzden WhatsApp Web’e telefon veya tablet üzerinden bağlanılmaya çalışıldığında tarayıcı mobil olarak algılanır ve WhatsApp ana sayfasına yönlendirir.
Kısacası WhatsApp Web telefon veya tablette çalışmamaktadır. Kullanmak için bilgisayar (PC)’iniz olması ve tarayıcıdan bağlanmanız gerekir. Ancak bu durumlar bilgisayar üzerinden WhatsApp Web kullanılabilmektedir.
WhatsApp Web’e Nasıl Giriş Yapılır?
WhatsApp Web’e Nasıl Giriş Yapılır
WhasApp Web kullanmak istiyorsanız, nasıl giriş yapacağınızı öğrenmek önemli olacaktır. WhatsApp Web giriş için aşağıda nasıl yapacağınıza dair bilgilere yer verdik. Böylelikle cihazınıza herhangi bir uygulama yüklemeden giriş yapmanın yollarını keşfedebileceksiniz.
WhatsApp Web giriş için aşağıdaki yolları adım adım uygulayın:
İlk olarak bilgisayarınızı açın ve tarayıcıyı yükleyin (Google Chrome, Opera vb.)
Tarayıcınız var ise URL adresi alanına (https://web.whatsapp.com/) bu linki yapıştırın.
Ana sayfaya geldiğinizde telefonunuzu web sürümüne bağlamanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları takip ediniz.
Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemiş olduğunuz WhatsApp uygulamasını açınız.
Uygulama otomatik olarak sizleri sohbet kısmına iletecektir, ana ekranın en yukarısında yer alan üç noktalı simgeye bir kez dokunun.
Yan menü açıldığında ise ‘Bağlı Cihazlar’ kısmına bir kez tıklayın.
Bu alana dokunduğunuzda ise ‘WhatsApp başka cihazlarda da kullanın’ yazısı belirecektir, hemen altında yer alan ‘Cihaz Bağla’ butonuna dokunun.
Cihaz bağlamak için sizden parmak izi bilgisi isteyebilir, parmak izi sensörüne dokunun ve bir süre bekleyin.
Ardından ‘QR kodunu tara’ kısmı açılacaktır.
WhatsApp Web’de görünen QR kodunu telefonunuzla okutun ve giriş için uygulama kendiliğinden açılacaktır.
WhatsApp Web’den Nasıl Çıkış Yapılır?
WhatsApp Web’den Nasıl Çıkış Yapılır
WhatsApp Web sürümünde uygulamadan çıkış yapmayı da kolaylaştırmıştır. Giriş yapma adımlarına benzer şekilde gerçekleşir ve kaldırmak veya silmeyi mümkün kılmaktadır. Özellikle WhatsApp Web’den çıkış yapmak istiyorum nasıl yaparım diyorsan senin için yanıt olabilir.
WhatsApp Web çıkış için aşağıdaki adımları birebir uygulayın:
Öncelikle WhatsApp Web için giriş adımları uygulayın (uyguladıysanız, aşağıdakileri takip edin)
Mobil cihazınızda Google Play Store veya App Store üzerinden yüklü olan WhatsApp uygulamasını açın.
Hesap bilgileriniz kayıtlı ise otomatik olarak uygulamanın ana sayfasına ulaşacaksınız.
En köşe ve yukarıda yer alan üç noktalı simgeye bir kez dokunun.
Dokunduğunuzda karşınıza yan bir menü açılacaktır, bu alanda yer alan ‘Bağlı cihazlar’ alanına dokunun.
En aşağıda ‘Cihaz durumu’ yer alır; burası bağlı olan cihazlarınızın listesini içerecektir.
Çıkış yapmak istiyorsanız, parmağınızla üzerine uzunca basın ve bir süre bekleyin.
Açılacak ekranda kullanılan tarayıcı, işletim sistemi ve en son kullanılan tarih görünür olacaktır.
Bu alanda yer alan ‘Çıkış’ yazısına dokunduğunda web sürümünden çıkış yapabileceksiniz.
Whatsapp Web'den Yanlışlıkla Çıkış Yaptım
Uygulamanın web sürümü birçok işletme ve bireyler için kullanımı oldukça elverişlidir. Bilgisayar üzerinden Home Ofis veya uzaktan çalışıyorsanız, web sürümüne fazlasıyla kullanabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda WhatsApp Web’den çıkış yapmak gibi istenmeyen nedenler olabilmektedir.
WhatsApp Web sürümünden yanlışlıkla çıkış yapıyorsanız tekrardan girmeyi deneyebilirsiniz. Çıkış yapmak genellikle birden fazla cihazda bağlı olduğunda yanlış tarayıcıdan çıkış yapmış olabilirsiniz. Ve ya ‘Bağlı cihazlar’ bölümünden dokunduğunuzda ‘Çıkış’ yazısına dokunmuş olabilirsiniz.
Her şekilde çıkış yaptığınız zaman cihaz bağlama adımlarını uygulayarak sorununuz çözebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki liste işinize yarayabilir.
WhatsApp Web Cihaz Nasıl Bağlanır?
WhatsApp Web cihaz bağlama süreçleri, giriş ile birlikte benzemektedir. Çoğunlukla insanlar web sürümünden yanlışlıkla çıkış yapabilmektedir. Bu olduğunda uygulamaya tekrardan cihaz bağlamak sorununuzu hızlı bir şekilde çözecektir.
Nasıl yapılacağını bilmiyorsan, aşağıdaki WhatsApp Web cihaz bağlama adımların uygulayabilirsin:
Öncelikle mobil cihazınızda daha önceden yüklemiş olduğunuz WhatsApp uygulamasını açın.
Hesap bilgileriniz ile birlikte giriş yapın ve ana sayfaya ulaşın.ç
Web sürümüne bağlamanız için WhatsApp’ta aktif olmanız önemlidir, bu yüzden bu adımı gerçekleştirdikten sonra sohbetler kısmına ulaşın.
En yukarıda ve sağ üst köşede yer alan üç noktalı simgeye bir kez dokunun.
Yan bir panel açılacaktır, o alanda yer alan ‘Bağlı Cihazlar’ kısmına dokunun.
Ardından yeni bir sayfa açıldığında ise ‘Cihaz Bağla’ butonuna dokunun.
Bilgisayar (PC) internet tarayıcınızı açın ve uygulamanın web sürümüne giriş yapın.
Sürekli olarak güncellenen QR kodunu, telefonunuzda cihaz bağla kısmından sonra açılan kamera ile okutun.
Böylelikle tekrardan ve sorunsuz bir şekilde WhatsApp’ı kişisel veya işiniz için kullanabilirsiniz.
WhatsApp Web Nasıl Görüntülü Konuşulur?
WhatsApp Web sürümü kullananların merak ettiği sorulardan birisi de ‘WhatsApp Web ile görüntülü konuşma nasıl yapılır’ veya ‘WhatsApp Web görüntülü konuşma mümkün mü’ olmaktadır. Ancak uygulama üzerinde görüntülü konuşmak için ne yazık ki mümkün değildir. Çünkü WhatsApp uygulaması web sürümü için görüntülü konuşma ve arama özelliğini getirmemiştir.
Yine de bilgisayarınızı kullanarak görüntülü konuşmak istiyorsanız, WhatsApp masasüstü sürümünü kullanmanız gerekmektedir.
Masaüstü sürümü ile WhatsApp Web’de aşağıdaki gibi görüntülü konuşulur:
İlk olarak görüntülü konuşmak için kişiyi seçin veya üzerine tıklayın.
Sohbet kısmı açıldığında en yukarıda yer alan ‘Video’ simgesine tıklayın.
Böylelikle kolayca istediğiniz kişiyle görüntülü konuşabileceksiniz.
Görüntülü konuşmak için alternatif bir uygulama arıyorsanız, tüm detayları ile anlattığımız Skype hesap açma nasıl yapılır adlı içeriğimizi mutlaka okuyun!
WhatsApp Web’te Karşı Taraf Anlar Mı?
Her uygulamada olduğu gibi insanlar stalk yapmaya meraklıdır ve eşini, çocuğunu veya sevgilisini bazın durumlarda izlemek istemektedir. Özellikle WhatsApp Web bilgisayarda açık kaldıysa sizi başkası izleyebilir. Ancak bu durum, izleyen kişiyi rahatsız etmese de izlenen kişiyi rahatsız edebilmektedir.
Pek çok insan WhatsApp Web’ta karşı tarafın yaptıklarını izlersem beni anlar mı sorusunun yanıtı merak eder. Ancak mobil uygulamada cihazın bağlı olduğu görüldüğü gibi kullandığınız zaman karşı taraf bildirim gidecektir. Eğer karşı taraf, bildirimleri ve telefonunda bağlı olan cihazları görmezse kullanabilirsiniz. Fakat unutmayın; bu daima sizin ve karşı tarafın sorumluluğu altında olacaktır.
WhatsApp Web Cihaz Bağlı Olduğu Nasıl Anlaşılır?
WhatsApp’ın web sürümünde cihazın bağlı olduğu gibi aşağıdaki gibi anlaşılmaktadır:
Öncelikle App Store veya Google Play Store üzerinden yüklemiş olduğunuz WhatsApp uygulamasına giriş yapınız.
Sohbetler kısmına geldiğinizde ana sayfanın en üst köşesinde yer alan üç noktalı simgeye dokunun.
Yan bir menü açıldığında ise orta menüde yer alan ‘Bağlı cihazlar’ bölümüne bir kez dokunun.
Cihaz bağla kısmının altında yer alan ‘Cihaz durumu’ alanında tüm cihazlar görünür olacaktır.
Cihazın bağlı olduğunu anlamak için son görülme tarihleri veya listeyi kontrol edebilirsiniz.
WhatsApp Web'de Neler Var?
WhatsApp’ın web sürümünü öğrenmek için özelliklerine yakından bakmak gerekir. Dünya çapında 2 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan web sürümünün özellikleri merak edilmektedir. Peki hem kişisel hem de işletmeler için ne gibi özellikler sunmaktadır?
WhatsApp Web özellikleri kişisel kullanım ve kurumsal (WhatsApp Business) için özellikler aşağıdaki gibidir:
Cihazınıza herhangi bir dosya yüklenmemesi aşırı veri yükten kaçınmanızı sağlamaktadır.
Sadece sohbet, sesli mesaj veya dosya göndermek isteyen kişiler için elverişli olmaktadır.
WhatsApp web sürümü aynı telefondan birden fazla bilgisayarla kolaylıkla bağlanabilmektedir.
İşletmeler için potansiyel müşterileri bulmaya, konuşmaya ve iletişim kurmasına olanak tanımaktadır.
Belgeler kolaylıkla yüklenebilir, paylaşılabilir ve saklanabilmektedir.
İş hayatında zamandan tasarruf sağlayarak daha kolay yönetim sağlamaktadır.
Küçük ve orta ölçekli işletmeler için müşterilerine hızlı bir biçimde dönüş yapmayı kolaylaştırır.
Mobile kıyasla bilgisayar ekranın daha ergonomik yapıdadır. Bu da WhatsApp Web kullanıcılarını rahata erdirmektedir.
WhatsApp Business, uygunsuz mesaj engelleme, müşteri engelleme, istatistik verileri, mesajlara otomatik cevap verme gibi özellikler barındırır.
WhatsApp Web Telefondan Telefona Nasıl Yapılır?
WhatsApp Web’i telefondan telefona nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız, cihaz bağla adımlarını kullanabilirsiniz. Cihaz bağlamak aynı telefon üzerinden birden fazla cihaza kolaylıkla bağlanmaktadır. Bunun için WhatsApp mobil uygulamasına giriş yapın sırasıyla Ana erkan > Bağlı cihazlar > Cihaz bağla > Qr kod adımlarını uygulayın.